- miiacaritasaila
Syntisen hyvä granola resepti
Olen itse granolan intohimoinen rakastaja ja se toimii mulle samalla sallittuna herkkuna päivittäin. Kaupasta ostetut muromyslit ja granolat sisältävät usien hurjan määrä lisättyä sokeria, joten tykkään tästä syystä tehdä sen itse. Resepti sisältää myös kivan määrän pähkinöitä ja siemeniä, jotka sisältävät päivittäiseen ruokavalioon sopivia hyviä tyydyttymättömiä "pehmeitä" rasvoja.

1 pellillinen granolaa (700g)
Ainekset:
4 dl isoja kaurahiutaleita
1 dl ruishiutaleita
2 dl cashewpähkinä
1 dl pellavasiemen
1 dl auringonkukansiemen
2 dl kookoshiutale
1,5 dl avocadoöljy
1dl hunaja
2 dl mulperi marja
1 tl kardemumma
1-2 tl kaneli
1/2 tl suola
Valmistus:

Murskaa ensin pähkinät ja yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään marjoja lukuun ottamatta. Sekoita joukkoon öljy ja hunaja.
Levitä mysliseos pellille leivinpaperin päälle. Paahda 140 asteessa 45 minuuttia. Sekoittele muutaman kerran paahtamisen aikana. Paahtamisen jälkeen jätä seos jäähtymään ja kovettumaan huoneen lämpöön. Lopuksi lisää kuivatut marjat ja valmis!
Tällä syntisen hyvällä granolalla ei voi aamu alkaa muuten kun hyvin, nam!
Ravintoarvot (100g):
kcal 510
rasva 34g
hiilihydraatit 35g
proteiini 12g