top of page
Search
  • miiacaritasaila

Kuka minä olen?

First of all, ihana kun eksyit tänne! Kerron nyt lyhyesti kuka mää oikein oon ja mitä tulet musta saamaan irti täällä.


Olen Miia Säilä ja toimin tällähetkellä liikunta- ja hyvinvointi alalla yrittäjänä.
Miten päädyin tälle alalle?

Kaikki lähti jo varmaan siitä päivästä, kun pulladin tähän maailmaan. Kun sain pään ylös lattiasta- pyörin, kun sain jalat ja kädet käyttöön- kiipeilin. Kaikkialla. Tarhatäti sitten tokaisi, että viekää toi tyttö nyt äkkiä voimistelmaan. Noh sille tielle jäin 12 vuodeksi ja voimistelinkin Suomen maajoukkueessa siihen asti, kunnes polvi sanoi toisen kerran poks. Koko lapsuus, sekä varhaisnuoruus menikin voimistelusalilla ja siellä musta kasvoi urheilija. Mihinkään en vaihtaisi, vaikka helppoa se ei ollut.


Tämän jälkeen aloitin yleisurheilun, jossa kilpailin SM-tasolla. Siinä sivussa taisi myös oma hevonen tulla kuvioihin, jolla aloitin kilpailemisen esteratsastuksessa. Jossain vaiheessa minusta kuoriutui tämän kaiken ohella myös ahkera kuntosalilla kävijä ja yleisurheilu hieman jäi. Ryhmäliikuntatunnit ja saliharjoittelu tulivat tutuiksi ja sen ohella kilpaurheilija sisälläni heräsi jälleen henkiin. Kilpailin 2015 Fitneksessä pääsinkin edustamaan Suomea juniorien EM-kilpailuissa Espanjassa. Fitneksen vaatima kurinalaisuus ja konrolloitu elämäntyyli ei kuitenkaan sopinut minulle täysin, mutta opettavaista se oli! Pakko nostaa hattua jokaiselle, jolta löytyy päättäväisyyttä nousta sinne lavalle kerta toisensa jälkeen upeammassa ja upeammassa kunnossa! Tämän jälkeen lähdin katsastamaan maailmaa Yhdysvaltoihin muutamaksi vuodeksi silloisen poikaystäväni kanssa. Siellä löysin aivan sattumalta uuden rakkauteni, nimittäin tankotanssin, jossa tuli myös toimittua tankotanssiohjaajana siellä puolen maailmaa. Tankoilu on ikävä kyllä joutunut valitettavalle tauolle selittämättömän olkapäävamman takia. Peukut pystyyn, että pääsisin vielä jossain vaiheessa tangon pyöriteltäväksi.


Tämä yllä mainittu urheilutaustani avaa teille hiukan sitä, miksi liikunta- ja hyvinvointi alalle on ollut luonnollista hakeutua, se vain on niin siistiä! Liikunnanohjaajana- ja valmentajana aloitin jo 14-vuotiaana, josta tie on vienyt erilaisiin valmennus hommiin eri lajien pariin, niin fysiikka- kuin ravitsemuspuolella. Olen ollut etuoikeutetta päästessäni työskentelemään erilaisten urheilijoiden ja lajien parissa, joka on laajentanut tietotaitoani myös käytännön tasolla, eikä vain teoriassa. Se on avannut itselleni selvän näkemyksen oheisharjoittelun tärkeydestä, etenkin nuorilla kehittyvillä urheilijoilla. Tämä onkin aihepiiri joka kiinnostaa itseäni kokoajan enemmän ja enemmän. Entisenä kilpaurheilijana tunnen oheisharjoittelun vaatimukset ja sen tuomat mahdollisuudet. Tarjoankin eri lajien urheilijoille kehonhallintaan keskittyvää oheisharjoittelua. 

​Telinevoimisteluvalmentajana ja entisenä maajoukkuevoimistelijana minulta löytyy laaja näkemys kehonhallinnan tuomista hyödyistä ja haasteista eri lajien harjoittelussa.

Nykyään oma suhtautumiseni urheiluun ja siihen, miten itse harjoittelen on hieman erilainen. Enään en koe tarvitse urheiluun motivaattorikseni tulevaisuudessa siintäviä kilpailuja, joihin valistaudutaan kädet ja suu verillä. Tänä päivänä teen asioita, mistä aidosti nautin, sekä mistä motivaatio tekemiseen ei tule ulkopuolelta vaan se on lähtöisin itsestä. Haluan pitää kroppani monipuolisesti toimintakykyisenä ja vahvana. En koe tarvetta enään olla yhdessä asiassa paras, vaan että minulla olisi kyky tehdä kaikkea. Tänään ja nykyään olen myös ymmärtänyt sen, että terveys ei ole vain liikuntaa, kuntoilua ja tarkkaa ruokailua. Sillä tähän malliin olen kasvanut. Se on paljon muutakin. Mielen ja kehon yhteisymmärrystä, levon ja liikunnan kanssa tasapoainoittelua. Olen vihdoin oppinut antamaan itselleni myös lupaa vain olla. Ymmärryksen siitä, ettei aina tarvitse suorittaa. Aikaisemmin suoritin asioita pää kolmentana jalkana ja huomaat samassa hetkessä suorittavasi jo seuraavaa. Kokonaisvailtaisesti hyvinvoiva ihminen on usein jaksava ja energinen, mutta jaksava ja energinen ihminen ei välttämättä ole hyvinvoiva. Tähän aiheeseen paneudun myös valmennettavieni kanssa.


Vielä kerran, kiva kun eksyit tänne, sekä jaksoit vielä lukeakkin kukaa mää oikeen oon! Pusuja.


Ps. Saa laittaa aiheita, mistä teitä kiinnostaisi lukea!


393 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page